• 80 g mieszanki sałat dowolnej
  • Około 300 g kalafiora, sól, 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki sezamu
  • 200 g ciecierzycy w słoiku
  • 2 pomidory
  • Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi
  • do dekoracji opcjonalnie : dowolne świeże zioła

Mieszankę sałat wyłożyć na misę. Kalafior podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżeczki cukru, gotować około 10 minut odcedzić i ułożyć na sałacie. Pomidora umyć, osuszyć, pokroić w półksiężyce i ułożyć na sałacie. Ciecierzycę odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i dołożyć do sałatki. Teraz użyj pieprzu i soli z młynka, a następnie polej sosem sałatkowym. Na suchej patelni upraż sezam, posyp nim sałatkę, a do dekoracji wykorzystaj dowolne zioła np. miętę.

Pasja Kasi - Catering
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.