- 80 g mieszanki sałat dowolnej
- Około 300 g kalafiora, sól, 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki sezamu
- 200 g ciecierzycy w słoiku
- 2 pomidory
- Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi
- do dekoracji opcjonalnie : dowolne świeże zioła
Mieszankę sałat wyłożyć na misę. Kalafior podzielić na różyczki i wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem łyżeczki cukru, gotować około 10 minut odcedzić i ułożyć na sałacie. Pomidora umyć, osuszyć, pokroić w półksiężyce i ułożyć na sałacie. Ciecierzycę odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i dołożyć do sałatki. Teraz użyj pieprzu i soli z młynka, a następnie polej sosem sałatkowym. Na suchej patelni upraż sezam, posyp nim sałatkę, a do dekoracji wykorzystaj dowolne zioła np. miętę.