• 60 g liści świeżego szpinaku
  • 1 mała żółta cukinia, 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • 200 g bobu – w sezonie letnim świeży, 1 łyżka cukru, pół łyżeczki soli
  • 2 brzoskwinie świeże
  • 80 g sera Gouda
  • Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi
  • do dekoracji opcjonalnie : pomidorki koktajlowe

Na talerze rozłożyć liście świeżego szpinaku, zostawiając parę liści do dekoracji. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić na plasterki i przesmażyć na 1 łyżeczce oleju po 2 minuty z każdej strony, delikatnie oprószyć solą. Cukinię rozłożyć na szpinaku.

Młody bób gotować około 8 minut do miękkości, wrzucając na osolony wrzątek z dodatkiem 1 łyżki cukru, odcedzić, przelać zimną wodą. Tak przygotowany bób wyłóż na sałatkę. Polej sosem winegret. Brzoskwinie umyj, osusz, wydrąż z pestki, pokrój na mniejsze kawałki, połóż na sałatce. Ser pokrój w kostkę, dołóż do sałatki, udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Pasja Kasi - Catering
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.