• 1 mała cukinia + 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia, szczypta soli, papryka słodka wędzona
  • 1 mały brokuł
  • 80 g sałaty lodowej czyli około ¼ główki
  • 2 duże pomidory
  • 1 świeży ogórek
  • Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi
  • do dekoracji opcjonalnie : dowolne świeże zioła

Sałatę lodową umyj, osusz, rozdrobnij na drobniejsze części i ułóż na półmisku. Pomidora i ogórka umyj, osusz i pokrój w kostkę, dołóż do sałatki. Teraz użyj pieprzu i soli z młynka. Ugotuj brokuł al dente : zagotuj lekko osoloną wodę z odrobiną soku z cytryny, umieść w garnku rozdrobniony na kawałki brokuł i gotuj 3 minuty, odcedź zahartuj je zimną wodą, odcedź i ostudź. Dołóż do sałatki. Polać sosem sałatkowym winegret. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, usmażyć na 1 łyżce oleju rzepakowego, na średnim/większej mocy palnika, często mieszając drewnianą łopatką. Pod koniec smażenia dodać szczyptę soli i papryki słodkiej wędzonej i wyłożyć na sałatkę. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.

Pasja Kasi - Catering
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.