• Po jednej papryce czerwonej i żółtej
  • 1 cukinia
  • 10 pieczarek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia, przyprawy : szczypta czerwonej papryki słodkiej, przyprawa do gyrosa
  • 20 gram pestek dyni
  • około 100 g dowolnej mieszanki sałat
  • do dekoracji opcjonalnie : 1 limonka, pomidorki koktajlowe, dowolne świeże zioła
  • Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi

Mieszankę sałat umyć, osuszyć, ułożyć na 2 głębokich talerzach. Papryki umyć osuszyć, wydrążyć nasiona, poić w większą kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki. Przygotowane warzywa, czyli paprykę, cukinię i pieczarki usmażyć dokładając na patelnię w takiej kolejności warzywa. Podsmażać na 1 łyżce oleju rzepakowego, na średnim/większej mocy palnika, często mieszając drewnianą łopatką. Pod koniec smażenia dodać przyprawy i zamieszać. Podsmażać warzywa krótko by pozostały al dente około 6-9 minut. Zrobić wgłębienie na środku talerzy z mieszanką sałat i na środku wkomponować ciepłe warzywa. Polać sosem sałatkowym Pasja Kasi, posypać pestkami dyni, udekorować pomidorkami i listkami bazylii lub kiełkami. Na górę każdej sałatki układam po 2 cząstki limonki – polecam wycisnąć tuż przed zjedzeniem, jeszcze bardziej podkręca świeżość tej sałatki.

Pasja Kasi - Catering
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.