- 80 g dowolnej mieszanki sałat
- 1 mały brokuł
- 4 jajka
- 1 czerwona cebula
- 20 pomidorków koktajlowych
- Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi
Mieszankę sałat umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Ugotuj brokuł al dente : zagotuj lekko osoloną wodę z odrobiną soku z cytryny, umieść w garnku rozdrobniony na kawałki brokuł i gotuj 3 minuty, odcedź zahartuj je zimną wodą, odcedź i ostudź. Jajka ugotuj na twardo przez 8-10 minut licząc od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Obierz ze skorupki, opłucz, osusz, przekrój na ćwiartki i ułóż na sałacie. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka, pomidorki ułóż na sałacie. Teraz użyj pieprzu i soli z młynka. Polać sosem winegret.