• 5 małych buraków, 1 łyżka oliwy z oliwy z oliwek
  • 60 g dowolnej mieszanki sałat
  • 4 śliwki
  • Około 120 sera Brie
  • Sos sałatkowy winegret Pasja Kasi

 Zacznij od przygotowania buraków : umyj, osusz, obierz obieraczką, odetnij zgrubienia u nasady, pokrój na jak najcieńsze plasterki co umożliwi bardzo szybkie upieczenie. Ułóż plasterki buraka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą z oliwek i oprósz solą, piecz plastry buraka 25 minut w 180 stopniach, sprawdź czy są miękkie. W wersji ekspres możesz użyć ugotowanych gotowych buraków, ja polecam jednak takie świeże, pieczone.

Mieszankę sałat rozłóż na półmisku. Wyłóż na sałatę upieczone buraki, delikatnie polej sosem sałatkowym. Ser Brie pokrój w małe trójkąciki i rozłóż na środku sałatki. Udekoruj dowolnymi świeżymi ziołami.

Pasja Kasi - Catering
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.